Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Bunkeflostrand/Annestad

Sadelmakarebyn 4C, Malmö
Såld: 1 575 000:-
Pris: 1 575 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 6 115 kr/mån Inkl värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg om 149:- för bredbandet samt 350:- för hushållselen tillkommer. Elen stäms av 2 ggr/år mot verklig förbrukning.
Boarea: 70 m²
Rum: 3 st
Våning: 5.00 av 5
Pris/m²: 22 500 kr
Hiss: Ja
Energiklass: F
Energiprestanda: 155 kWh/m²/år
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Typ: Flerfamiljhus
Tillträde: 2021-01-13
Visa planlösning

3,5a om ca 70 kvm på vån 5 av 5 och med en solig balkong i söderläge.

Högst upp i huset välkomnas vi av en härlig och ljus trerummare. Charmiga snedtak och stora ljusa fönster. Balkongen i söder är möblerbar och där finns möjlighet till egen grill plats och stora solchanser. Härifrån har vi vy över takåsarna och även havet.Dokument

Porträtt av Mitzi Frändevi
Mitzi Frändevi
Reg Fastighetsmäklare/ägare

T:
M:
Visa planlösning

Interiör

Välkommen in i en hall med nylagt tåligt golv, som flyter enhetligt genom hela lägenheten, och ljusa väggar. God plats för avhängning i entrén i platsbyggd garderob.
Vardagsrummet har ljusa väggar och plats för soffgrupp. Utgång till balkongen i söderläge med utsikt över takåsarna och Öresund.
Invid vardagsrummet finns en alkov med plats för arbetsyta (detta är det sk 0,5 extra rummt).
Köket är nyrenoverat och har ljusa väggar och lika golv som i övriga lägenheten. Köksinredning med luckor i grått och arbetsbänk i laminat med vit kakel ovan. Maskinpark bestående av diskmaskin, spishäll, fläkt och inbyggd microvågsugn. Ny kyl/frys (vinkyl ingår ej).

Sovrum 1 har mörkblå fondvägg. Plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Platsbyggda garderober.

Sovrum 2 har ljusa väggar. Detta rum kan utnyttjas som sovrum, walk-in-closet eller arbetsrum.

Badrummet är helkaklat med vit klinker och vita kaklade väggar med en fondvägg i grå/grönt kakel. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, nytt handfat med kommod, nytt rymligt högskåp, ny spegel med belysning, nya duschväggar och takdusxhset. Tvättmaskin och torktumlare.

Rumsbeskrivning

Välkommen in i en hall med nylagt tåligt golv och ljusa väggar. God plats för avhängning i entrén samt i platsbyggda garderober.
Vardagsrummet har ljusa väggar och plats för soffgrupp. Utgång till balkongen i söderläge med utsikt över takåsarna.
Köket har nyrenoverat och har ljusa väggar och lika golv som i övriga lägenheten. Köksinredning med luckor i grått och arbetsbänk i laminat med vit kakel ovan. Maskinpark bestående av diskmaskin, spishäll, fläkt och inbyggd microvågsugn. Ny kyl/frys.

Sovrum 1 har mörkblå väggar. Plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Platsbyggda garderober.

Sovrum 2 har ljusa väggar. Detta rum kan utnyttjas som sovrum, walk-in-closet eller arbetsrum.

Badrummet är helkaklat med vit klinker och vita kaklade väggar med en fondvägg i blått. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, nytt handfat med kommod, spegelskåp, dusch samt tvättmaskin och torktumlare.


Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Byggår: 2005
Fönster: 3-glasfönster isoler
Uppvärmning: Naturgas
Övrigt byggnad: Lägenheten disponerar även ett förråd
TV: Digital-TV och bredband via Telenor. Föreningen har tecknat ett gruppavtal av TV och bredbankd (LAN 100/10 Mbit/s) vilket tillkommer som obligatoriskt tillägg om 149:-/mån

Förening

Namn: Brf Sadelmakaren 3
Antal Lägenheter: 55
Byggår: 2005
Allmänt om föreningen: Brf Sadelmakaren 3 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2004. Det finns totalt 55 bostäder och alla är upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten stod klar 2005.

Tomträtten omförhandlades 2015 till samma kostnad som tidigare och löper igen 10 år fram.

Akevo AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning och den tekniska förvaltningen sköt av Wasabi.

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang. Elen ligger som ett schablontillägg på avgiften. Två ggr/år görs en avläsning av den verkliga förbrukningen på just den lägenheten.
Parkering/garage: Det finns 26 garageplatser i föreningen. Kö tillämpas. Kostnad 500::-/mån.
Det finns även utomhusparkering för de boende i området och då kontaktar man Riksbyggen/Hyreshem. Det finns även möjlighet att hyra plats i ett parkeringshus som finns i området. Det gör man hos P-malmö
Bredband/TV: Digital-TV och bredband via Telenor. Föreningen har tecknat ett gruppavtal av TV och bredband (LAN 100/10 Mbit/s) vilket tillkommer som ett obligatoriskt tilllägg till avgiften om 149:-/mån.
Gemensamma utrymmen: Cykelrum, två tvättstugor i huset med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp i respektive.
Renoveringar: Följer en underhållsplan somträcke sig från 2017-2033.
Ekonomi: Senaste avgiftsändringen gjordes 2017-01-01 och då SÄNKTES den med 10%. Det finns i dagsläget inga beslutade avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet (1 163:)- tas ut och betalas av säljaren medan en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (465:-)betalas av pantsättaren (köparen)
Det är viktigt att som spekulant alltid kontrollera uppgifter med föreningen
om det är av väsentlig vikt för köparen. Uppgifterna är hämtade från föreningen årsredovisning som även finns bifogat.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Akevo

Andel i förening: 2,0762%
Andel av årsavgift: 2,08%

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 2 personer i hushållet.

El: 350 kr/mån
Övrigt: 149 kr/mån
Totalt: 499 kr/mån
Kommentar: El (hushållsel) debiteras med 350:-/mån och stäms av mot verklig förbrukning 2 ggr/år.
Bredband 149:-/mån

Närområde

Allmänt

Trivsamt område som är mycket populärt bland barnfamiljer. Här bor man huvudsakligen i villa eller radhus men här finns även några bostadsrättsföreningar. Bebyggelsen är blandad, allt från 60-tal till helt nybyggda hus. I denna stadsdel finns det både grundskolor samt ett flertal förskolor. Bra barnomsorg med både tillgänglighet och kvalité är en av faktorerna som gör att barnfamiljen gärna flyttar hit. Anslutningen till yttre ringvägen ligger nära, härifrån tar man sig snabbt till Öresundsbron men även till de olika stadsdelarna i övriga Malmö. En av de stora fördelarna med att bo i Bunkeflostrand är just förbindelserna. Med bil tar man sig snabbt och lätt var man än tänker bege sig. Centrala Malmö når man fort. Stadsbussen går ofta så åker man kollektivtrafik tar man sig enkelt och snabbt dit man vill. Alldeles i närheten har man ett köpcentrum med en mängd olika butiker, här finns även flera livsmedelsbutiker med ett mycket bra utbud. Utspritt i närområdet finns även en del medelstora matbutiker. En stor fördel när man har det mesta i affärsväg runt om kring sig. Bunkeflostrand är ett trevligt område beläget i västra delen av Malmö. En lugn och trygg stadsdel där man under tid byggt mycket nytt. Populärt så det förslår, här är det ofta är kö vid eventuella tomtsläpp. Barnfamiljerna har sedan länge upptäckt alla fördelar, med närheten till allt samtidigt som barnen har det bra, och här är det lätt att hitta kompisar. I de nybyggda områdena är det barnfamiljer i nästan varje hus. Lekplatser och härliga grönområden finns här gott om. Även de vuxna hittar lätt vägen till rekreation. Traska längs den vackra strandpromenaden och blicka ut över de grönskande strandängarna. Utsikten över den pampiga Öresundsbron ger en känsla av närheten till kontinenten.

Övrigt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.