Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Hammars Park

Hammars parkväg 22C, Malmö
Såld: 3 000 000:-
Pris: 2 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 5 323 kr/mån Inkl värme, vatten och bredband, ip-telefoni, förråd samt carport Grundavgiften är 4668 och obligatoriskt tillägg är 350:-/mån för carport och 305:-/mån för bredband/TV
Boarea: 88 m²
Rum: 3 st
Våning: 2.00 av 2
Pris/m²: 34 034 kr
Hiss: Nej
Energiprestanda: 88 kWh/m²/år
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Typ: Flerfamiljhus
Tillträde: 2021-02-26
Visa planlösning

3a - Hammars Park med balkong i sydvästläge

På härliga och havsnära Hammars Park presenterar vi denna stora 3a om ca 88 kvm (största av de fyra varianterna) en lägenhet med härlig stor balkong i sydvästläge. Ljus med nordiska inviter. En modern arkitektur och en ytterst välkomponerad trerummare.

Dokument

Porträtt av Mitzi Frändevi
Mitzi Frändevi
Reg Fastighetsmäklare/ägare

T:
M:
Visa planlösning

Interiör

Ljus med nordiska inviter. En modern arkitektur och en ytterst välkomponerad trerummare med genomgående ljusflöde och generös balkong i bästa söderläge. Lägenheten är ytterst välskött. Här bor man bekvämt nära Limhamns centrum och med Sibbarps sköna rekreationsområden inpå knutarna.

I detta fina hus uppfört av JM år 2009 välkomnar oss denna fina lägenhet, som är den största av de fyra treorna i huset med sina 88 kvm. En fin och stilren hallmiljö. Väggarna har stenplattor (som går att plocka ner om önskas), ekgolv och från hallen når vi både rejäl klädkammare och ett fräscht helkaklat badrum med duschhörna. I badrummet finns tvättmaskin och torktumlare under en arbetsyta där fönster ovanför släpper in ljus.

Vilka härliga sällskapsytor! Stort och luftigt allrum där ljuset står i solklart signum. Ekparkett samråder med släta vita väggar och en bred söderutsikt mot grönområde och Hammars Parks fina mellangårdar och villorna på andra sidan gatan. Öppenheten mot köket känns genial och vi når från allrumsdelen en skön och generös balkong. Balkongen har fin klinker och elektrisk markis som ger skydd från sol och dagg. Stora solchanser och kvällssol i sikte!

De två sovrummen ligger på vardera sida om lägenheten. Bägge sovrummen bjuder på många kvadrat med gott om garderober. Ekparketten blir ett återkommande tema, släta väggar i moderna och behagliga nyanser.

Ett klassiskt Marbodalkök med luckor i ek och svart arbetsbänk i granit. Fina fönster ovan diskbänk så även diskningen blir en skön upplevelse. Ekparkett och stilrent vita och släta väggar. Allrummet och köket löper med öppen planlösning. Maskinparken är välskött.

På Hammars Park bor man bekvämt nära Limhamns centrum och med Sibbarps sköna rekreationsområden inpå knutarna! Området fick arkitektpris 2012 för husens nyfunktionalism och sin gröna omgivning.

Lite hav, lite park, lite stad, lite bykänsla och med intim villakänsla i tvåvåningshusen. Här hittar du hem! Som extra bonus finns egen carport med förråd som hör till lägenheten och ingår i avgiften.


Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Byggår: 2009
Fönster: 3-glasfönster
Uppvärmning: FTX
TV: Ingår i avgiften
Bredband: Ingår i avgiften

Förening

Namn: Brf Greenhusen 1
Antal Lägenheter: 24
Byggår: 2009
Allmänt om föreningen: Brf Greenhusen 1 bildades 2007 och är belägen på Hammars Parkväg 12 A-D--22 A-D på Limhamn. Föreningens fastighet består av sex flerbostadshus om 2 våningar med 24 lägenheter sammanlagt (inga lokaler). Fastighetens byggnader är uppförda av JM 2009.Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bonea (info@bonea.se).Det är viktigt att som spekulant alltid kontrollera uppgifter med föreningen

om det är av väsentlig vikt för köparen. Uppgifterna är hämtade från föreningen årsredovisning som även finns bifogat.


Parkering/garage: Carport till varje lägenhet samt gratis parkering utanför. Varje lägenhet har ett tillhörande förråd om ca 6 kvm.
Bredband/TV: I avgiften ingår ett storpaket från Telia Digital-TV. Bredband och Internet: Föreningen är ansluten till internet via Telia. 100/10 Mbit ingår i avgiften.
Gårdsplats: Området fick arkitektpris 2012 för husens nyfunktionalism samt sin omgivning med glest mellanrum mellan husen inbäddat i grönska mellan hav, park och naturområden.
Renoveringar: Inga större renoveringar är planerade.

Föreningen är delaktig i gemensamhetsanläggning tillsammans med MKB Fastighets AB, Brf Parkhusen och Brf Greenhusen 2 och bildat Sillhajens Samfällighetsförening.

Gemensamhetsanläggningen omfattar angöringsytor, belysning, parkering, gång- och cykelvägar, grönytor och planteringar, lekytor, vattenservis, spillvattenledningar och anläggningar för dagvattenhantering.Eftersom byggnaderna är lrelativt nybyggda finns inget större underhåll planerat inom de närmsta åren. Avsättning för föreningens fastighetsunderhåll skall enligt föreningens stadgar göras årligen med ett belopp motsvarande minst 25:-/kvm lägenhetsarea i föreningens hus.
Ekonomi: Inga planerade avgiftshöjningar enligt kontroll med förvaltaren.
Andel i förening: 3,9895%
Andel av årsavgift: 3,9895%

Driftskostnad

El: 500 kr/mån
Totalt: 500 kr/mån

Närområde

Allmänt

Hammars Park ligger mellan Öresundsbrons brofäste och Limhamn. Med Öresundsbron som bakgrund är Sibbarps strand ett populärt mål för dagsutflykter på sommaren. Skateparken, campingen och minigolfbanan gör oasen i Limhamn uppskattat av både unga och gamla, såväl som malmöbor och turister. Stranden har ett flertal bryggor, gräsytor och ett kallbadhus. Bostadsområdet Hammars Park präglas av närheten till parken och en stark känsla av hav och strand. Den kringliggande bebyggelsen består idag mest av villaområden och bostadsrätter. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre. Kommunikationerna med alla trafikslag, även cykel, är mycket goda. På drygt 20 minuter tar man sig in till Malmö C med buss. Stadsbussarna går frekvent och mitt på dagen går dem upp till tio gånger i timmen. Dessutom går det bussar direkt till Hyllie Station, perfekt om man pendlar till Danmark. Limhamns centrum med affärer, restauranger, matbutiker och övrig service ligger på bekvämt avstånd. Det stora utbudet gör att Limhamn lätt upplevs som en egen småstad. För de boende i Hammars Park är det inte långt till ICA Supermarket i Bunkeflostrand. Det finns gott om gatuparkering i bostadsområdet. Hammars Parks bostadsområde erhåll 2012 ett arkitektpris. KOMMUNIKATIONBuss 4, 200 m mot Limhamn och Malmö Central. 500 m går buss mot Hyllie.

Övrigt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.