Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Hammars Park

Hammars parkväg 6A, Malmö
Såld: 3 100 000:-
Pris: 2 900 000 kr eller enligt ök
Avgift: 5 252 kr/mån 4 442 kr Specifikation av avgiften: Grundavgift (inkl värme): 4.482 kr Hyra carport med förråd: 350 kr (obligatoriskt) Triple Play: 300 kr (obligatoriskt) Prel varmvatten: 140 kr (som avräknas i efterskott varje kvartal) Bostadsrättstillägg 20 kr Totalt 5252 kr
Boarea: 82 m²
Rum: 3 st
Våning: 1.00 av 2
Pris/m²: 35 366 kr
Hiss: Nej
Energiprestanda: 92 kWh/m²/år
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Typ: Flerfamiljhus
Tillträde: Slutet av maj/början juni
Visa planlösning

3a - Marklägenhet på Hammars Park med terrass i sydvästläge

Marklägenhet med härlig terrass i sydvästläge. Ljus med nordiska inviter. En modern arkitektur och en ytterst välkomponerad trerummare om ca 82 kvm.

Lägenhet i markplan med genomgående ljusflöde och generös terrass i bästa sydvästläge. Här bor man bekvämt nära Limhamns centrum och med Sibbarps
sköna rekreationsområden inpå knutarna! Stort och luftigt allrum där ljuset, och en betagande utsikt från fönsterpartierna, står i solklart signum.
I detta fina hus uppfört av JM år 2009 välkomnar oss en fin och stilren hallmiljö. Vita väggar i harmoni med ekgolv och från hallen når vi både rejäl klädkammare och ett fräscht helkaklat badrum med duschhörna. I badrummet finns tvättmaskin och torktumlare under en arbetsyta där fönster ovanför släpper in ljus.
Vilka härliga sällskapsytor! Stort och luftigt allrum där ekparkett samråder med släta vita väggar. Öppenheten mot köket känns genial och vi når från allrumsdelen en skön och generös terrass i vinkel i sydvästläge. Stora solchanser och kvällssol i sikte! Som bonus finns på framsidan dessutom en mindre uteplats för att avnjuta morgonkaffet i solen. De två sovrummen ligger på vardera sida om lägenheten. Bägge sovrummen bjuder på många kvadrat med gott om garderober. Ekparketten blir ett återkommande tema, släta vita väggar.
Lite hav, lite park, lite stad, lite bykänsla och med intim villakänsla i tvåvåningshusen. Här hittar du hem! Som extra bonus finns egen carport och förråd som hör till lägenheten.

Dokument

Porträtt av Mitzi Frändevi
Mitzi Frändevi
Reg Fastighetsmäklare/ägare

T:
M:
Visa planlösning

Interiör

Kök: Ett klassiskt Marbodalkök med gråsvart bänkskiva. Fina fönster ovan diskbänk. Ekparkett och
stilrent vita och nymålade väggar. Allrummet och köket löper med öppen planlösning.

Badrum: Dusch, WC, tvättställ, kakel, klinkergolv, handdukstork, fönster och vikbara duschdörrar i glas.
Sobert, stilrent och klassiskt helkaklad badmiljö med stålgrått klinkergolv. Utmärkt disposition där
vi även finner tvättmaskin (helt ny) och torktumlare side-by-side, samt praktisk arbetsbänk ovan.

Kök

Ett klassiskt Marbodalkök med gråsvart bänkskiva. Fina fönster ovan diskbänk. Ekparkett och
stilrent vita och nymålade väggar. Allrummet och köket löper med öppen planlösning.

Badrum

Dusch, WC, tvättställ, kakel, klinkergolv, handdukstork, fönster och vikbara duschdörrar i glas.
Sobert, stilrent och klassiskt helkaklad badmiljö med stålgrått klinkergolv. Utmärkt disposition där
vi även finner tvättmaskin (helt ny) och torktumlare side-by-side, samt praktisk arbetsbänk ovan.


Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Byggår: 2009
Fönster: 3-glasfönster isoler
Uppvärmning: Fjärrvärme
TV: Telia
Bredband: Fiber

Förening

Namn: Brf Greenhusen 2
Antal Lägenheter: 24
Byggår: 2008
Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 2008. Fastigheten heter Malmö Sillhajen 4.Brf Greenhusen 2 är belägen på Hammars Parkväg 24 A ? 28 D samt 6A-D på Limhamn

Hammars Park. Föreningens fastighet består av 6 tvåplanshus med 24 lägenheter (0 lokaler)

samt 24 carportar. Den totala boytan är ca 2 138 kvm.

Fastighetens byggnader är uppförda 2009 av JM.

Stadsbyggnadspris tilldelades 2012.
Parkering/garage: Carport finns till varje lägenhet och gratis parkering utanför på gatan.
Det är en obligatorisk kostnad för denna på 350:-/mån
Bredband/TV: Lägenheterna är anslutna till TV, bredbandstelefoni och internet via Telia.
Telia Bredband FiberLan - 100/10 Mbit/s
Digital-tv enligt Telias kanalpaket
Bredbandstelefoni
Kostnad för detta är obligatoriskt utöver månadsavgiften (300:-/mån)
Gårdsplats: Arkitektpris
Stadsbyggnadspris 2012 för Hammars Park Arkitekt: Jais arkitekter AB (f d Henrik Jais Nielsen Mats White arkitekter och Fojab AB)
Byggherre: MKB Fastigheter AB och JM AB. Det vinnande förslaget Evergreen skall också ses som ett, icke så vanligt förekommande, men
gott samarbetsprojekt där två byggherrar tillsammans med två arkitektkontor på ett förtjänstfullt sätt gestaltat bebyggelsen i detta så attraktiva område inbäddat i grönska mellan hav, park och naturområden. Arkitekterna har inspirerats av den omgivande bebyggelsen och uttrycker själv stilen på bostadshusen som nyfunktionalism. Arkitekterna har på ett lysande sätt förvaltat och utvecklat områdets potentialer där framförallt strukturen kring den solfjäderformade placeringen av parkhusen mot Hammars Park som kilar näst intill integrerats med den intilliggande parken.
Bostadshusen har olika upplåtelseformer och varierar i skala från villorna i den södra delen till entréhusen och parkhusen mellan 3-5 våningsplan. En skala som också på ett förtjänstfullt sätt ansluter till den omgivande vegetationens höjder. Husen har putsade ljusa fasader och i
förekommande fall mörka plattor på gavelsidor. En finess är också den centralt belägna ?Greenen?, en kombination av gemensamhetsplan och lägre bostadshus. Här finns också områdets utsmyckning Gulliver av konstnären Johan Paalzow.
Med bostadsområdet Hammars Park har Malmö ansträngt sig att pröva nya grepp i bostadsproduktionen och det vinnande teamet genom två byggherrar och två arkitektkontor har lyckats med sitt förslag att åstadkomma ytterligare ett attraktivt bostadsområde som är ett värdigt tillskott till stadsmiljön i Malmö.
http://malmo.se/Bo-bygga--miljo/Bo--bygga/Arrangemang/Stadsbyggnadspriset/Tidigare-ars-vinnare--av-Stadsbyggnadspriset/2012/Klass-Bostader-2012.html
Renoveringar: Då fastigheten är relativt nybyggd finns inget större underhåll planerat före 2024 om inget oförutsett händer.

2016 tog föreningen fram en underhållsplan. Avsättning för föreningens fastighetsunderhåll ska

enligt föreningens stadgar göras årligen ed ett belopp motsvarande minst 25:-/kvm boarea i

föreningens hus eller i det fall det finns en underhållsplan ska avsättningen anpassas till denna.

Under 2017 har carportarnas staket och tak målats om.

Fasaderna: JM har i mars 2018 återkommit med förslag till åtgärder avseende föreningens

fasader. Styrelsen har på inrådan av vår byggkonsult, vår jurist och garantigruppen beslutat

acceptera förslaget och arbete med att åtgärda detta kommer att påbörjas så snart vädret tillåter.
Ekonomi: Inga planerade höjningar av årsavgiften.
Dock är det viktigt att som spekulant alltid kontrollera detta och andra uppgifter med föreningenIngen
om det är av väsentlig vikt för köparen. Uppgifterna är hämtade från föreningen årsredovisning
för 2017.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea (brf@bonea.se)
Ordförande är Eva Pårup, tfn 070-558 79 90
Kontaktemail: brf@bonea.se
Övrigt: Övrigt Bostadsrättsföreningen Greenhusen 2 är med i samfällighetsföreningen Sillhajen, som svarar för angöringsgator, belysning, parkering, gång- och cykelvägar, grönytor och planteringar, lekytor, vattenservis, spillvattenledningar, anläggningar för dagvattenhantering samt andra för fastigheten
erforderliga gemensamma anläggningar. Inom bostadsområdet Hammars Park finns 5 fastigheter, Sillhajen 1 ? 5. Dessa ägs av
bostadsrättsföreningarna Parkhusen, Greenhusen 1 och Greenhusen 2 samt av MKB Fastighets
AB. I styrelsen sitter en ordinarie ledamot och en suppleant från var och en av de fyra delägarna
Greenhusen 1, Greenhusen 2, MKB och Parkhusen.
Andel i förening: 3,989%
Andel av årsavgift: 3,989%

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

Nätleverantör: Eon
Övrigt: 790 kr/mån
Totalt: 790 kr/mån
Kommentar: Carport (350:-) samt Fiber (300:-) är obligatoriska kostnader som läggs på avgiften månadsvis. Varmvatten debiteras schablonmässigt 140:-/mån som justeras efter verklig förbrukning.

Närområde

Allmänt

Hammars Park ligger mellan Öresundsbrons brofäste och Limhamn. Med Öresundsbron som bakgrund är Sibbarps strand ett populärt mål för dagsutflykter på sommaren. Skateparken, campingen och minigolfbanan gör oasen i Limhamn uppskattat av både unga och gamla, såväl som malmöbor och turister. Stranden har ett flertal bryggor, gräsytor och ett kallbadhus. Bostadsområdet Hammars Park präglas av närheten till parken och en stark känsla av hav och strand. Den kringliggande bebyggelsen består idag mest av villaområden och bostadsrätter. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre. Kommunikationerna med alla trafikslag, även cykel, är mycket goda. På drygt 20 minuter tar man sig in till Malmö C med buss. Stadsbussarna går frekvent och mitt på dagen går dem upp till tio gånger i timmen. Dessutom går det bussar direkt till Hyllie Station, perfekt om man pendlar till Danmark. Limhamns centrum med affärer, restauranger, matbutiker och övrig service ligger på bekvämt avstånd. Det stora utbudet gör att Limhamn lätt upplevs som en egen småstad. För de boende i Hammars Park är det inte långt till ICA Supermarket i Bunkeflostrand. Det finns gott om gatuparkering i bostadsområdet. Hammars Parks bostadsområde erhåll 2012 ett arkitektpris. KOMMUNIKATIONBuss 4, 200 m mot Limhamn och Malmö Central. 500 m går buss mot Hyllie.