Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Limhamn - Ön

Båtbyggaregatan 50, Malmö
Såld: 8 500 000:-
Pris: 7 795 000 kr eller högstbjudande
Boarea: ca 173 m²
Biarea: ca 10 m²
Tomtarea: ca 209 m²
Rum: 5 st
Pris/m²: 45 058 kr
Energiklass: F
Energiprestanda: 138 kWh/m²/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Typ: 2 ½ plan
Tillträde: Enligt överenskommelse

På attraktiva Ön på Limhamn erbjuds nu ett unikt boende i maritim omgivning med Öresund som granne.

Unikt gavelradhus med havsutsikt från trädgård, terrass och så gott som alla rum. Ett vackert och mycket välplanerat 2 1/2 plans friköpt enfamiljshus med charmig och insynsskyddat tomt i söderläge, 2-6 sovrum, stor terrass med havsvy och sol från morgon till kväll - bättre kan det inte bli. Här erbjuds ett drömboende på ett område präglat av idyll och medelhavskänsla där man kan njuta av tidiga morgondopp, långa kvällspromenader och sagolika solnedgångar direkt vid havet.


Med anledning av COVID 19
Jag följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vill därför fortsätta jobba efter dom regler som förväntas av mig.
Jag kommer att fortsätta göra bostadsaffärer och hålla visningar, men kör just nu enbart bokade visningar med ett begränsat antal personer vid varje visning.
Hoppas att detta respekteras, så att jag även kan leverera fina bostäder inom den närmsta tiden.
Några saker som vi kan hjälpas åt med är följande:
- Tvätta händerna noga med tvål och vatten, eller använd handsprit.
- Ta inte i hand.
- Stanna hemma om du känner minsta, lilla symtom.

Dokument

Porträtt av Christin Koebe
Christin Koebe
Reg Fastighetsmäklare

T: 0709-901249
M: christin@maklerietpanaset.se

Interiör

En välkomnande entré leder in till ett ljust kök eller direkt in till de generösa ytor i vardagsrummet. Även husets första sovrum, badrum och tvättstuga finner vi här. Köket, gott med förvaringsplats, ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet där fantastiskt ljusinsläpp via flera fönsterpartier och glasade dörrar vetter mot den insynsskyddade charmiga trädgården i söderläge. Den vackra trappen leder upp till mellanvåningen som i dagsläget erbjuder ett stort badrum, ett sovrum samt ett öppet allrum med ett flertal möjligheter. Här finns även utgång till en fenomenal terrass med havsutsikt och sol från morgon till kväll. Översta plan är luftigt och spatiöst med takfönster och havsutsikt. Det kan med fördel användas som barnrum, arbetsrum eller kanske ett hemmagym.
Varmt välkomna på visning!

Entré

6Välkomnande hall, bra med möjlighet till förvaring. Ljusgrå och vita klinker på golv, målade väggar.

Tvättstuga, entréplan

Tvättmaskin, torktumlare, vask och förvaring. Här finns även gaspannan.

Badrum, entréplan

Helkaklat badrum med fönster, dusch, wc och tvättställ. Värmegolv.

Kök, entréplan

Kök med ljus köksinredning, nyare vitvaror. Parkett på golv. Öppen planlösning mot vardagsrummet.

Vardagsrum, entréplan

Ljust vardagsrum med utgång till trädgård i söderläge. Parkett på golv och ljusa väggar.

Sovrum/kontor, entréplan

Ljust målade väggar, parkett på golv.

Allrum, mellanplan

Ljust målade väggar, parkett på golv. Fantastisk utsikt över småbåtshamnen, ankdammen och grönytorna. Utgång till en stor terrass med sol från morgon till kväll.

Badrum, mellanplan

Stort helkaklat badrum, wc, tvättställ och dusch. Värmegolv.

Sovrum, mellanplan

Ljust målade väggar, parkettgolv, garderober med god plats för förvaring.

Översta plan

Stor och öppen yta med takfönster som med fördel kan användas som barnrum, kontor eller hemmagym.


Byggnad

Byggnadstyp: 2 ½ plan
Byggår: 1999
Grundläggning: Betongplatta på mark
Grundmur: Betong
Stomme: Träregelkonstruktion
Fasad: Tunnputsat murverk av tegel
Fönster: 2+1 glasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Röda tegelpannor
Utv. plåtarbete: Plåt
Uppvärmning: Gaspanna (1999)
Ventilation: Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning
TV: Telia
Bredband: Telia fiber

Övriga byggnader

Förråd på tomten och carport m/förråd

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

Uppvärming: 31 000 kr/år
El: 4 000 kr/år
Energiförbrukning: 1 250 kWh/år
Elleverantör: EON
Nätleverantör: Telia
VA: 2 000 kr/år
Sotning: 800 kr/år
Samfällighet/väg: 7 576 kr/år
Totalt: 45 376 kr/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Lotslöjtnanten 11
Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde: 3 982 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 2 642 000 kr
Taxeringsår: 2018
VA: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Övrigt tomt: Tomten gränsar till en allmänning med uppväxt häck planterad av fastighetsägarna.

Närområde

Kommunikation

På Båtbyggaregatan bor alla med bekvämt promenadavstånd till allt - matbutiker, skolor, lekparker och vackra grönområden. Området har bra kommunikationer och man behöver inte färdas långt för att ta sig till centrum, Hyllie eller grannlandet Danmark.

Allmänt

Ön är egentligen inte alls en ö, utan en halvö som heter Sundholmen. Fast när det talas om Ön i Malmö så vet alla vad som menas. Öns historia börjar redan på tidigt 1900-tal, då var det faktiskt en riktig ö med en klaffbro som länk till fastlandet. Vid bron fanns en stor båthamn. Mellan 1916 och 1921 byggde Limhamns Skeppsvarv både flygplan och båtar här. Vattnet som strömmade mellan ön och fastlandet gjorde att båtarna som låg förtöjda i den gamla hamnen blev skadade, varför man fyllde igen hamnen och Sundholmen förvandlades till en halvö. Ön började bebyggas med bostadshus på tidigt 90-tal, och sedan dess har ett trivsamt och lugnt bostadsområde växt fram. Den havsnära naturen i kombination med den moderna arkitekturen, gör Ön till en unik plats att bo på. Här har vi också närheten till Limhamn med dess småbåtshamnar, mysiga fiskehytter, delikatessaffärer och fina kvarterskrogar. Det finns en dykplats efter hamnbassängen och Ön är ett paradis för fiskeälskare. Miljön på Ön lämpar sig dessutom perfekt för både löprundor och cykling. Härifrån går det snabbt att ta sig till både Malmö och Köpenhamn. Från Ön finns busslinjer både in till Malmö Central och till Hyllie. Väljer du istället bilen har du närheten till Öresundsbron, och du får inte glömma att njuta av den vackra utsikten från Limhamnsvägen. Ön har en egen F-3 skola. Vid brofästet hittar du Friskis & Svettis, och ett litet Närlivs och en pizzeria där intill. Området präglas av idyll och medelhavskänsla.

Övrigt

Med anledning av COVID 19 Jag följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vill därför fortsätta jobba efter dom regler som förväntas av mig. Jag kommer att fortsätta göra bostadsaffärer och hålla visningar, men kör just nu enbart bokade visningar med ett begränsat antal personer vid varje visning. Hoppas att detta respekteras, så att jag även kan leverera fina bostäder inom den närmsta tiden. Några saker som vi kan hjälpas åt med är följande: - Tvätta händerna noga med tvål och vatten, eller använd handsprit. - Ta inte i hand. - Stanna hemma om du känner minsta, lilla symtom.

Övrigt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i till största del grundade på den information som fastighetsmäklaren fått inhämtad av säljaren/uppdragsgivaren. Delar av informationen är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt allt som kan vara av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT mm: Säljaren/uppdragsgivaren och fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Köparens undersökningsplikt är långtgående. För att fullfölja sin undersökningsplikt kan man anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av betydelse för köpet som t ex hur budgivningen går till, hur du mäter bostaden, regler kring fast och lös egendom eller vad ingår i flyttstädningen.mm. uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren för mer information.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer om de verkliga kostnaderna avviker från normalt av någon anledning och/eller man inte kunnat få fram de verkliga kostnaderna.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt gäller formalavtal, dvs varken köpare eller säljare är bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut ifråga om försäljningen, det är alltid säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. I vissa fall kan avvikelse ske från den öppna budgivningen, på säljarens inrådan, om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Mitzi Frändevi Fastighetsmäklare AB eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.