Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Limhamns Sjöstad

Rosengrens gata 17, Malmö
Såld: 2 300 000:-
Pris: 2 250 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3 228 kr/mån värme, vatten, kabel-tv och bredband
Boarea: 59 m²
Rum: 2 st
Våning: 1.00
Pris/m²: 38 136 kr
Hiss: Ja
Energiklass: D
Energiprestanda: 87 kWh/m²/år
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Typ: Flerfamiljhus
Tillträde: 2021-03-03
Visa planlösning

2a - med tillhörande 27 kvm markterrass

Lägenhetens smarta planlösning känns rymlig med sina 59 kvm. Exklusiv interiör och utvändigt en 27 kvm stor terrass med fina solchanser.

Dokument

Porträtt av Mitzi Frändevi
Mitzi Frändevi
Reg Fastighetsmäklare/ägare

T:
M:
Visa planlösning

Interiör

Välkommen till denna fina tvåa med sina välplanerade kvm. Den tillhörande terrassen ger absolut mervärde och har många solchanser med 27 kvm i västerläge och endast ett stenkast från vattnet.
Hallen har en naturlig avhängning och även skjutdörrsgarderober. Till vänster ligger det helkaklade badrummet i ljusa färger på både klinker och väggkakel. Duschhörna med svängbara dörrar, vägghängd toalett, modern handdukstork med LED belysning, stor vask samt spegelskåp.. Tvättmaskin och torktumlare (Siemens) sda vid sida och med avlastningsytor ovanpå samt väggskåp.

Sovrummet är rymligt med plats för både dubbelsäng, extra garderober och mindre arbetshörna om man önskar. Fönster mot terrassen. Ljust golv och dovt grå väggar.

Vardagsrum och kök i halvöppen planlösning med utgång till den stora terrassen. Köket har kvalitetsluckor från HTH, med extra högt utförande så att man rymmer många glas och tallrikar, maskinpark av likaså hög kvalitet med självrengörande varmluftsugn, induktionshäll, inbyggnadsmicro, diskmaskin (ny från 2019) samt kyl/frys i högblankt utförande från Siemens.

Vardagsrummet rymmer soffdel med sittgrupp, matplats för många gäster och stora fönster ut mot den sköna terrassen med sina generösa kvadratmeter. Här finns plats för både grill, solstolar och soffhörna.

Golvet är gemensamt för alla utrymmen förutom badrummet och är i en ljus nyans av ask.


Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Byggår: 2013
Fönster: 3-glasfönster isoler
Ventilation: FTX
TV: Telia Fiber
Bredband: Fiber

Förening

Namn: BRF Focken på Limhamn
Antal Lägenheter: 87
Byggår: 2013
Allmänt om föreningen: Brf Focken på Limhamn är en äkta förening som registrerades 25 mars 2011 och bildades 2013.

Föreningen äger fastigheten Malmö Sally 1 på vilken Skanska Nya Hem AB år 2013 uppfört fyra flerbostadshus i 4-6 våningar. Totalt finns det 87 lägenheter för föreningens räkning. Adresser som omfattas i föreningen är Rosengrens Gata 11-17 samt Sallys Gata 35-41.
Parkering/garage: En portförsedd ramp från Rosengrens Gata leder ned till garageplanet. Garaget erbjuder 82 garageplatser, varav 3 handikapplatser. Ovan jord finns 3 parkeringsplatser varav 1 handikapplats. (garage 631:-/mån och p-plats 300:-/mån)
Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av dessa kuppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.
Kontakta gärna styrelsen för att kontrollera uppgifterna: styrelsen@focken.se
Besök gärna föreningens hemsida: http://www.focken.se/
Bredband/TV: Telia Triple Play. Kostnaden är 299:-/mån och ingår i avgiften.
Gårdsplats: Innergård med växter, planteringar, gångstråksytor mm som är anlagd på ett terrassbjälklag med tillhörande tätskikt. Två miljöhus finns på fastigheten.
Gemensamma utrymmen: Källarplan rymmer lägenhetsförråd, garage, förråd för cyklar och barnvagnar och undercentral för värme, el och data.
Ekonomi: Föreningen har inga planer på att höja avgiften 2021.
Kontaktemail: styrelsen@focken.se

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

El: 250 kr/mån
Totalt: 250 kr/mån
Kommentar: Denna kostnad debiteras av föreningen som schablon, denna regleras på årsbasis utifrån den faktiska förbrukningen.

Övrigt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.