Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Limhamn

Sveagatan 100 A, Malmö
Såld: 2 695 000:-
Pris: 2 695 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 083 kr/mån Bredband/internet inräknat med 79:-/mån
Boarea: 72 m²
Rum: 3 st
Våning: 3.00 av 3
Pris/m²: 37 431 kr
Hiss: Nej
Energiklass: E
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Typ: Flerfamiljhus
Tillträde: 2022-02-18

Hörnlägenhet på Limhamn i nyrenoverat skick

Välkommen till denna fina och ljusa hörnlägenhet om 3 rum och 72 kvm. På 3e vån av 3 har du en balkong i sydvästläge med härlig utsikt över både bropelare och villakvarter.
Lägenheten är totalrenoverad 2019-2020. Nytt större helkaklat badrum (våtrumsintyg finns) med stor dusch, tvätt/tork, handdukstork, golvvärme mm.
Säljaren har värnat om detaljerna och allt i fina materialval.

Dokument

Porträtt av Mitzi Frändevi
Mitzi Frändevi
Reg Fastighetsmäklare/ägare

T:
M:

Interiör

Högst upp i huset finner vi denna mycket ljusa och välplanerade lägenhet i tre väderstreck. Det stora vardagsrummet med stort ljusinsläpp och det nyrenoverade köket är några av det flera fördelarna som denna lägenhet bjuder på. En underbar balkong i sydvästläge med utsikt över takåsarna gör
inte saken sämre!

Hall
Hallen är utrustad med säkerhetsdörr mot trappen. På golvet ligger ett ljusgrått rutigt linoleumgolv och väggarna är vitmålade med slät yta. Här finns gott om plats för avhängning av kläder

Kök
Gränsande till hallen ligger köket som är totalrenoverat 2013 med inredning i vitt med högglansig skåpsinredning från IKEA. Uppdaterad 2020 med ny diskbänk, diskho (underlimmad) och diskmaskin samt nya handtag till skåpen. Golv i marmorleum (samma som hallen).
Stor bänkyta som underlättar matlagningen, bänkskiva av vit laminat. Ovan bänkskivan sitter stänkskydd i grått kakel. Köket är fullutrustat med spishäll (induktion),
inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmicro, helintegrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin och spisfläkt. I köket finns matplats med plats för 6 personer, på golvet ligger ett grått laminatgolv. Från matplatsen bjuds en fantastisk utsikt över Limhamn och hela vägen mot Malmös sydvästra delar. Samtliga vitvaror är sedan 2013 och av märket Whirlpool.

Bad
Helkaklat badrum från 2020. Badrummet gjordes större genom att väggen i hallen flyttades och på så sätt gav utrymme till en väl tilltagen duschplats, tvättmaskin av hög kvalitet med kombinerad torktumlare, tvättställ med kommod, högskåp och wc-stol. Golvvärme och handdukstork.
På golvet ligger gråttt klinker och väggarna är kaklade i vitt med mörkgrå fogar som ger ett fräckt retrointryck. Taket är sänkt med infällda spottar.
Våtrumscertifierat.

Sovrum 1
Stort sovrum inåt lugn gård i väster. Här finns bra förvaring i många garderober, här finns plats för stor dubbelsäng. På golvet ligger vackert ekparkettgolv och väggarna är målade i ljus kulör.
Gränsande till detta sovrummet finns en praktisk klädkammare med plastmatta på golvet.

Sovrum 2
Detta sovrummet är något mindre än sovrum 1 men rymmer likväl en stor säng och har plats över för ytterligare möblemang. Rummet används idag som matsal. På golvet ligger nylagt ekparkettgolv och fönstret vetter mot innergården i väster.

Vardagsrum
På gaveln i huset ligger det ljusa vardagsrummet med en helt fantastisk utsikt mot Malmö.
Vardagsrummet är stort och lätt att möblera. På golvet ligger ekparkett som slipades i samband med renoveringen av köket 2013. Från vardagsrummet finns utgång till balkong med utsikt mot sydväst och med Öresundsbron i blickfånget.

Välkommen till Sveagatan 100A!


Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Byggår: 1949-50
Fönster: 2-glasfönster
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övrigt byggnad: Tvättstuga finns i källaren
Det finns två källarförråd varav en sk matkällare om ca 1 kvm samt ett förråd om ca 5 kvm.
Cykelförråd finns i källare
TV: Fiber
Bredband: Fiber

Förening

Namn: HSB Brf Rosenvång 2
Antal Lägenheter: 115
Antal Lokaler: 2
Byggår: 1949
Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Rosenvång 2 bildades 1949 och föreningens hus byggdes 1949-1950.

Föreningen består av 5 huskroppar, i kvarteret Ladusvalan, med adresserna: Västanväg 53 och 55, Sveagatan 98 och 100, Östra Ansgarigatan 95 samt Älggatan 26 och 28. Föreningen består av 115 lägenheter fördelade på 64 st. 2 rok, 50 st. 3 rok och 1 st. 5 rok. Utöver lägenheterna finns även 2 butikslokaler längs med Älggatan. Föreningens tomt är friköpt och den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.Ovanstående information har inhämtats från representant i föreningen samt senaste årsredovisning. För mer information gå in på föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/rosenvang2. Det går även bra att kontakta föreningen via mail: rosenvang2.hsb@gmail.com. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.


Parkering/garage: Parkering går att hyra. Särskilt kösystem till parkeringsplats. Kostnad p-plats: 100 kr/månad.
Boendeparkering på gatan. Kontakta Malmö Stad för detta. Kostnad (aug 2021: 450:-/mån)
Bredband/TV: Fastigheten är ansluten till fibernätet
Gårdsplats: Föreningen har flera uteplatser med utemöbler och grillplats. Lekplats finns också.
Gemensamma utrymmen: En samlingslokal går att låna för fest och sammankomster. Ett gym finns också i källarplanet intill festlokalen. Här finns ett löpband, en cross trainer, en träningscykel samt en roddmaskin. Det finns även en toalett. En övernattningslägenhet finns med fyra bäddar. I övernattningslägenheten finns en dubbelsäng, en bäddsoffa, ett badrum med dusch och några garderober. Dessutom finns ett litet
pentry med kyl.

Renoveringar: 2020 - Upprustning av lekplats.

2019 - Under våren påbörjades byte av värmeväxlare och reglercentral i fjärrvärmesystemet.

2015 - Renovering av tak och fasader.

2014 - Byggnation av övernattningslägenhet.

2012 - Byggnation av samlingslokal och gym.

1999 - Byte av entréportar, målning av trapphus samt installation av porttelefoner.

1999 - Byte av yttre fönsterram.

1999 - Omdragning av el.

1999 - Renovering av tvättstugor.

1989 - Nya balkonger.PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR

Enligt föreningens underhållsplan skal fastighetens stammar ses över. Detta är beräknat till att ske ca år 2025 men inget beslut har tagits dags dato varken vad gäller år eller tillvägagångssätt. Relining av avloppsstammar är i planeringsfas och beställningstiden avgör när arbetet påbörjas. Underhåll av trapphus är planerat för 2024.


Ekonomi: Föreningens syn på ekonomin är god och man är mycket lågt belånade. Styrelsen har bestämt att det kommer ske en avgiftshöjning vartannat år med 2% med start från 2021-01-01.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

El: 300 kr/mån
Totalt: 300 kr/mån
Kommentar: Hushållselen är beroende på hur mycket av maskinerna som är igång och hr mycket el man förbrukar. Detta är högst personligt.

Närområde

Parkering

Boendeparkering utanför på gatan.

Allmänt

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre. Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang. Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Övrigt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.