Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Dammfri/Slottstaden/Erikslust

Mariedalsvägen 55E, Malmö
Såld: 1 995 000:-
Pris: 1 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 5 058 kr/mån
Boarea: 79,5 m²
Rum: 3 st
Våning: 1.50 av 4
Pris/m²: 25 094 kr
Hiss: Nej
Energiprestanda: 143 kWh/m²/år
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Typ: Flerfamiljhus
Tillträde: 2020-11-04
Visa planlösning

3a - Dammfri med hörnläge och solig balkong

Belägen på en hörna med fönster åt tre håll och en stor balkong i söder Kök och badrum av äldre modell i övrigt fräsch. Vån 1 av 4.

Gedigen HSB-förening i en fastighet byggd 1948 finner vi denna väldigt trevligt planerade hörnlägenhet. Fönster åt tre håll och en stor balkong i söder Kök och badrum av äldre modell i övrigt fräsch. Vån 1 av 4.

Dokument

Porträtt av Mitzi Frändevi
Mitzi Frändevi
Reg Fastighetsmäklare/ägare

T:
M:
Visa planlösning

Interiör

Välkommen till denna väldisponerade trea med möjlighet att bli en riktig pärla.
Hallen är stor och välkomnande med plats för mindre möblemang och bra upphängningsmöjligheter. Här finns även en klädkammare. Golvet har linoleumgolv i original och väggarna är vita.

Till höger om hallen leder den in oss till ett av sovrummen. Originalparkett på golvet och vita väggar.
Köket ligger till höger om hallen och är av äldre modell och i behov av uppfräschning. Här finns spis, fläkt och kyl/frys samt plats för matbord. Vita väggar och linoleumgolv i turkos/vitt i original.

Vidare in i hallen har vi sovrum 2 till vänster (vägg i vägg med köket). Originalparkett på golvet och vita väggar. Inbyggd garderob.

Badrummet ligger rakt fram och är även det i original med halvkaklade väggar, toalett, vask och badkar.

Till höger, gnm dubbla glasdörrar, ligger det helt fantastiskt vackra vardagsrummet. Rummet är stort och kvadratiskt vilket ger möjlighet till många möbleringsalternativ. Fönster åt tre håll och utgång till en väl tilltagen balkong i söderläge.

Sammantaget är lägenheten helt rätt i tiden med sina bevarade originaldetaljer i kombination med vita fräscha väggar och många ljusinsläpp.

Välkommen till Mariedalsvägen 55E!


Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljhus
TV: ComHem
Bredband: Ownit 100/100 Mbit/s

Förening

Namn: HSB BRF Randers i Malmö
Antal Lägenheter: 94
Antal Lokaler: 3
Byggår: 1948
Allmänt om föreningen: Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsrättsföreningens hus byggdes år 1948 på fastigheterna Randers 1 och Randers 2 som

föreningen innehar med tomträtt. Föreningens adress är Korsörvägen 4 B i Malmö. Fastigheten är uppförd 1948 och består av 94 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler som är upplåtna med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt och nuvuarande avtal löper fro o m i år, 2020-07-01. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1183:- år 2020) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (473:- 2020) debiteras köparen. Köparen måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500:-/person samt en engångssumma om 300:-/hushåll som tas ut första året.
Parkering/garage: Föreningen disponerar 2 parkeringsplatser. Boendeparkering finns och för mer information gällande det hänvisar vi till Malmö Stad.
Bredband/TV: Bredband ingår i avgiften (upp till 100/100 Mbit/s) genom Ownit. TV levereras av ComHem.
Gårdsplats: Innergård med gröna ytor. Partytält går att hyra gnm föreningen.
Gemensamma utrymmen: Bastu finns i källaren på Mariedalsvägen 55. Fritidslokal finns i källaren på Korsörvägen 4B. Det finns även partytält för uthyrning .
Hobbyverkstad finns i källaren på Randersvägen 21.
Renoveringar: De senaste åren har föreningen gjort följande större underhållsåtgärder och investeringar i fastigheten: renoverat avloppsstammarna med relining samt omfogat utvalda väggytor.

Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder: omfogning av fasader samt dränering runt huskropparna.
Ekonomi: Styrelsen har under året fått ut avtal på nytt tomträttsavtal från Malmö Stad. De kan konstatera att de nya nivåerna på årlig avgäld hamnar på 1 020 000 kronor. titta på förutsättningar att köpa loss marken från Malmö Stad. Styrelsen har parallellt börjat titta på förutsättningar att köpa loss marken från Malmö Stad.Detta arbete kommer fortsätta under nästkommande räkenskapsår. Årsavgifterna uppgick under året till i genomsnitt 649 kr/m2 bostadslägenhetsyta. Den för år 2019/2020 upprättade budgeten visade ett höjningsbehov med 21 % och styrelsen beslöt att höja årsavgiftema med 10 % fr o m 2019-10-01 och sedan höja avgifterna en gång till med 10 % i början på 2020. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Den kraftiga planerade höjningen under 2019/2020 motiveras i sin helhet med att vårt nuvarande tomträttsavtal från 1946 förfaller 2020—06-30 och att nytt tomträttsavtal eller friköp av mark kräver en kraftig avgiftskorrigering. Föreningens banklån uppgår på bokslutsdagen till 13 004 635 kr. Under året har föreningen inte amorterat på något banklån eftersom föreningen har lånebehov framöver pga underhållsåtgärder och eventuellt friköp av mark. Styrelsen anser att målsättningen är att amortera ner skulderna i möjligaste mån för att ha bättre utrymme att finansiera framtida underhållsbehov med nya lån.
Andel i förening: 1,14063%
Andel av årsavgift: 1,14063%

Närområde

Allmänt

Dammfri är ett trevligt bostadsområde med övervägande flerbostadshus blandat med både hyresrätter samt bostadsrätter. Området är beläget i innerstaden i Malmö mellan John Ericssons väg och Köpenhamnsvägen, väster om Mariedalsvägen. Följer du Mariedalsvägen norrut når du Ribersborgshavet med bara några minuters cykling och öster ut nås centrum och dess serviceutbud. Det sägs att namnet Dammfri kommer från handlaren Nils Söderberg i slutet av 1800-talet. Nils ska ha byggt en egendom åt sin sjukliga hustru ute på landet. Så långt från stadens dammiga gator som möjligt. Centralt i området ligger Dammfriskolan. Längre västerut ligger Pjättängens förskola och vid Mariedalsvägen Pildammsstadens förskola. Malmöflickorna håller även hus i dessa lokaler. Husen är byggda på 1950- talet med 12 meter breda hus med 3-4 våningar. Husen är ofta byggda med tegelfasad. Till de viktigare delarna hör punkthusen vid Ängdalaplan, experimenthusen vid Hillerödsvägen samt byggnaderna och grönområdet kring Bobergsängen, med siktlinjen mot Pildammstornet.

Övrigt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.