Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Pildammarna/Borgmästaregården

Annebergsgatan 9C, Malmö
Såld: 1 450 000:-
Pris: 1 450 000 kr eller enligt ök
Avgift: 2 887 kr/mån Inkl vatten, värme, kabel-TV och internet
Boarea: 46,5 m²
Rum: 2 st
Våning: 1.00 av 6
Pris/m²: 31 183 kr
Hiss: Ja
Energiklass: E
Energiprestanda: 129 kWh/m²/år
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Typ: Flerfamiljhus
Tillträde: 2020-08-21
Visa planlösning

Fin två med stor inglasad balkong i stabil HSB-förening

Alldeles invid Pildammsparken ligger denna kvadrateffektiva tvåa med inglasad balkong med utsikt mot grönområde. Helkaklat badrum, nyare kök.

Dokument

Porträtt av Mitzi Frändevi
Mitzi Frändevi
Reg Fastighetsmäklare/ägare

T:
M:
Visa planlösning

Interiör

Väldisponerade kvadratmeter i en mycket mysig lägenhet. Både sovrummet och vardagsrummet har väl tilltagna kvadratmeter, stor möblerbar och inglasad balkong, fräscht kök och helkaklat badrum. Ett stenkast från Pildammsparken och en snabb promenad till Triangeln och city.

Välkommen in i en öppen hall med klinker på golvet och ljusa väggar. Bra förvaringsmöjligheter med både klädkammare och garderober. Sovrummet har ljusa väggar och originalparkett på golvet. Vardagsrummet, med utgång till den härliga balkongen, har originalparkett och ljusa väggar. Köket är mindre men mycket väldisponerat med både kyl/frys, diskmaskin, spishäll, inbyggd micro och ugn; samtligt i rostfritt utförande. Mörk kakel ovan diskbäck och ljus klinker på golvet. Fönster mot den grönskande innergården gör det trivsamt.

Badrummet är helkaklat med vit kakel på väggar och klinker på golvet. Här finns dusch, wc, vask överskåp med spegel, kommod samt värmande och praktisk handdukstork.

En riktigt fin lägenhet som visar hur väldisponerade kvadratmeter kan göras. Välkommen på visning till Annebergsgatan 9C!

Kök och badrum

Nyare kök med rostfria maskiner. Helkaklat badrum.


Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Byggår: 1964
Fönster: 2-glasfönster
Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Namn: HSB Brf Lagmannen
Antal Lägenheter: 490
Antal Lokaler: 6
Byggår: 1964
Allmänt om föreningen: Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheten är uppförd 1964 och består av 490 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt samt 6 lokaler som är upplåtna med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt och nuvuarande avtal löper fro o m i år, 2020-01-01. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1183:- år 2020) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (473:- 2020) debiteras köparen. Köparen måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500:-/person samt en engångssumma om 300:-/hushåll som tas ut första året.
Parkering/garage: Föreningen har 275 parkeringsplatser. En plats kan hyras för 200:-/månad. Kösystem tillämpas. Det finns även boendeparkering i området.
Bredband/TV: Kabel-TV finns via Sydantenn, basutbudet ingår i avgiften.
Föreningen är kollektivt ansluten till Ownits bredband 100/100 Mbit/s, vilket ingår i avgiften.
Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.
Gårdsplats: Stora grönområde med sittplatser mm.
Gemensamma utrymmen: Tvätt: Föreningens tvättstugor är belägna i källarplan i respektive byggnad. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner och en torktumlare.
Föreningen har en övernattningslägenhet med 6 bäddar som kan hyras mot en avgift på 400:-/natt. Dessutom har föreningen en fritidslokal som kan hyras för 400 kr. Dessa bokas genom fastighetskontoret. Det finns även möjlighet att boka Brf Domarens och Brf Notariens övernattningslägenheter. Dessa har 4 resp 2 bäddar. Pris för dessa är 400:-/natt respektive 150:-/natt.
Det finns gym i föreningen som man kan nyttja för en avgift på 450:-/år/person.
Föreningen samordnar också en del fritidsaktiviteter såsom bingo, dart, pingis, biljard, bridge, canasta och bokcafé.
Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information: https://www.hsb.se/malmo/brflagmannen
Renoveringar: 1988 - byttes samtliga fönster till 2-glasfönster

1995 - lades taket om

2005 - upprättades en ny uteplats på gräsplanen på Lagmansgatan 3

2006 - utfördes en fasad- och balkongrenovering. Befintliga balkonger byggdes ut, glasades in och det byggdes även till nya balkonger.

2007/08 - sågs gården över

2008 - renoverades tvättstugorna och källargångarna

2009 - installerades porttelefon och taggsystem i trappuppgångar

2012 - målades trappuppgångar

2013 - renoverades hissar och fyra miljöhus sattes upp i området

2015 - tilläggsisolerades taket, OVK-besiktning samt nya värmeväxlare

2016 - utrustades utemiljön

2018 - renoverades entréer, fläktar byttes ut, samtliga tappvattenstammar byttes, samtliga avloppsstammar relinades och samtliga radiatorer byttes ut.

I år planeras omfogning av fasad
Ekonomi: Avgiften höjdes med 3% 2020-01-01. De fyra kommande åren planerar föreningen en årlig höjning på 2%/år. Föreningen har ett gemensamt elavtal vilket innebär att medlemmen månadsvis debiteras faktiskt förbrukning mot ett kvartals eftersläpning.
Övrigt: Gå gärna in på föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/lagmannen

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

El: 250 kr/mån
Totalt: 250 kr/mån

Närområde

Kommunikation

Gångavstånd till Triangelns tågstation och bussar till city och Hyllie.

Parkering

Boendeparkering i området

Allmänt

Populärt område i Malmös innerstad. Bebyggelsen består huvudsakligen av flerbostadshus byggda på 1960- och 1970-talen, majoriteten med bostadsrätter. Området tillhör stadsdelen Hyllie. I området finns bland annat Coop Forum-matbutik för storhandel och med goda parkeringsmöjligheter. Närhet till både Mobilia och Emporia köpcentrum bidrar dessutom med stort utbud av närservice och shoppingmöjligheter. Stadion, idrottshallar, Friskis&Svettis och tennisbanor ligger i närområdet och erbjuder olika träningsaktiviteter. Annebergskolan samt två förskolor finns i området. Även ett äldreboende, apotek och vårdcentral ligger i området. Området är utmärkt beläget för alla pendlare med sin närhet till Triangeln och Hyllie tågstationer. Olika busslinjer har sina hållplatser i området. Här finns det även ett välutvecklat nät av cykelvägar mot bland annat Malmö city. Bilförare har möjlighet att ta sig relativt snabbt ut på bl.a. Inre Ringvägen som ansluter till andra motorvägar i området. Med den grönskande Pildammsparken som granne ligger detta område perfekt till för den som älskar att njuta av naturen, tar en avkopplande promenad eller en motionsrunda. Bra cykelvägar mot Ribban och hav är en ytterligare fördel. I området råder mestadels gatuparkering. Detta område har en väldig hög blandning på de boende. Den höga populariteten lockar till sig olika målgrupper i olika åldersgrupper.