Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

S:t Knut

Henrik Smithsgatan 7, Malmö
Såld: 2 750 000:-
Pris: 2 595 000 kr eller enligt ök
Avgift: 4 205 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-TV
Boarea: 71 m²
Rum: 2 st
Våning: 3.00 av 5
Pris/m²: 36 549 kr
Hiss: Ja
Energiklass: E
Energiprestanda: 115 kWh/m²/år
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Typ: Flerfamiljhus
Tillträde: 2020-08-10
Visa planlösning

Stor 2a om ca 71 kvm i en välmående förening vid S:t Knut

Lägenheten har nytt kök med öppen planlösning, nytt badrum, fina golv

Stor nyrenoverad sekelskiftes-2a om ca 71 kvm i en vacker fastighet byggd 1929. Lägenheten har nytt kök med öppen planlösning, nytt badrum, fina golv och släta väggar. Lägenheten har fransk balkong och på gården finns en gemensam trädgård med både grillplatser och gräsmatta.

Dokument

Porträtt av Christin Koebe
Christin Koebe
Reg Fastighetsmäklare

T: 0709-901249
M: christin@maklerietpanaset.se
Porträtt av Mitzi Frändevi
Mitzi Frändevi
Reg Fastighetsmäklare/ägare

T:
M:
Visa planlösning

Interiör

Planlösning: I Malmös egna oas S:t Knut, ligger denna vackra fastighet byggd 1929. Föreningen, som endast består av 12 lägenheter, är välskött och med en underbar gemensam trädgård på baksidan. Lägenheten är enligt lägenhetsregistret en 3:a men omgjord till en ljus och rymlig 2:a.
Med hissen upp till 3:e våningen välkomnas vi in i en öppen stor hall. Väldisponerade kvadratmeter, ett härligt ljusflöde och högt till tak präglar lägenheten från sekelskiftet. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, ett generöst sovrum samt ett helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Attribut som charmiga stuckaturer, stora nyare fönsterpartier, vackra parkettgolv samt generös förvaring gör lägenheten till ett mycket attraktivt boende på cityläge. Allt med kultur, restauranger och grönområden ända in på husknutarna.

Planlösning

I Malmös egna oas S:t Knut, ligger denna vackra fastighet byggd 1929. Föreningen, som endast består av 12 lägenheter, är välskött och med en underbar gemensam trädgård på baksidan. Lägenheten är enligt lägenhetsregistret en 3:a men omgjord till en ljus och rymlig 2:a.
Med hissen upp till 3:e våningen välkomnas vi in i en öppen stor hall. Väldisponerade kvadratmeter, ett härligt ljusflöde och högt till tak präglar lägenheten från sekelskiftet. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, ett generöst sovrum samt ett helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Attribut som charmiga stuckaturer, stora nyare fönsterpartier, vackra parkettgolv samt generös förvaring gör lägenheten till ett mycket attraktivt boende på cityläge. Allt med kultur, restauranger och grönområden ända in på husknutarna.


Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Byggår: 1929
Fönster: 3-glasfönster med spröjs
TV: Kabel-TV via ComHem (inom kort kommer det att installeras fiber via Telia)

Förening

Namn: Brf Falken
Antal Lägenheter: 12
Antal Lokaler: 2
Byggår: 1929
Allmänt om föreningen: Fastigheten, Malmö Andréelund 2, ligger på Henrik Smithsgatan 7 i Malmö, i området Västra Sorgenfri. Föreningen består av 12 lägenheter och två lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades 2006 och är en äkta bostadsrättsförening. Det finns gemensam bastu med dusch och toalett i källaren som kan bokas.

Föreningen har sedan 1 juni 2017 anlitat Bredablick Förvaltning för sin ekonomiska och tekniska förvaltning.

Precis i närheten finns busshållsplatser för såväl stadsbussar som länsbussar. Det är cirka 10 minuters promenad till Triangelns tågstation.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://falken.bostadsratterna.se/
Parkering/garage: Boendeparkering. Flera garage i närheten.
Bredband/TV: Telia. Bredband (Fiber) färdigställs 2020.
I dagsläget har de ComHem kabel-TV
Försäkring: Trygg Hansa. I försäkringen ingår ej kollektivt bostadsrättstillägg.
Gårdsplats: Gården ligger i soligt söderläge med gräsmatta, grillplatser, gungor och sandlåda. Här finns det möjlighet till sin egen lilla oas mitt i city. Det finns ett schema för trädgårdsskötseln av den gemensamma trädgården.
Gemensamma utrymmen: Det finns gemensam bastu med dusch och toalett i källaren som kan bokas.
Renoveringar: Tidigare utförda:

2018 - Tvättutrustning

2019 - Byte av källardörr

2019 - installation av hiss

Planerat underhåll:

De sätter av pengar för kommande underhåll enligt underhållsplan. Kommande periods underhåll ingår bl a underhåll av stammar.

Energideklaration gjordes på nytt januari 2019.
Ekonomi: Följer en underhållsplan
Övrigt: Föreningen äger marken.
Andel i förening: 7,699%

Närområde

Allmänt

S:t Knuts torg och dess kulturkvarter ligger som en oas i Malmö city. Torget är döpt efter den danske kungen Knut den helige som är Danmarks skyddshelgon. Lugn och harmonisk grön stadsdel. Malmö Nya Egnahemsförening var den första ansatsen till en "trädgårdsstad" på tomträtt i Malmö. Detta var ett nytt tänkesätt inom stadsplaneringen, med sitt ursprung i England. (Att husen i folkmun ibland kallas "engelska husen" är alltså ingen tillfällighet) Området planerades av stadsingenjör major A. Nilsson och det första huset ritades av arkitekt August Stoltz, byggmästare var A. W. Reimer. Den 1:a april 1917 kunde de första lägenhetsinnehavarna flytta in i det hus som idag heter Tallen 3 (Spånehusvägen 46). Den övriga delen av den arrenderade tomten användes till s.k. potatiskolonier som arrenderades vidare i första hand till föreningens medlemmar. Många lägenhetsinnehavare i området disponerar så kallade trädgårdslotter. Här har vi en uppsjö av uteserveringar och trevliga restauranger, här kan man avnjuta svensk husmanskost, sushi, pizza samt maträtter från en mängd olika kulturer, ett otroligt utbud. S:t Knut ligger på bästa läge intill folkkära Folkets park och dess nöjesliv med Cuba Café och Moriska Paviljongen. Vi har även bra med dagligvaruhandel precis intill Folkets Park i form av Coop. Från S:t Knut med dess centrala läge så når vi det mesta väldigt enkelt. Triangel och gågatan är bara några minuter gångväg bort. Skulle det vara för långt och cykla så har vi fantastiska kommunikationsmöjligheter från Folkets Park och Amiralsgatan men även från Konserthuset samt Nobeltorget som bara är ett stenkast bort. Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området.

Övrigt

Område: Västra Sorgenfri/S:t Knut