Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Videdal

Polarvidegatan 9, Malmö
Pris: 3 195 000 kr eller högstbjudande
Boarea: ca 99 m²
Biarea: ca 0 m²
Tomtarea: ca 364 m²
Rum: 4 st
Pris/m²: 32 273 kr
Energiklass: E
Energiprestanda: 98 kWh/m²/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Typ: 1 plan
Tillträde: Enligt överenskommelse
Visa planlösning

1-plansvilla på barnvänliga Videdal

Vinkelbyggd 1-plansvilla, byggd 1964, om ca 100 kvm, belägen på lugn och barnvänlig återvändsgata. Tomten är friköpt.
OBS! Inga förhandsvisningar

En villa med 3 sovrum och stort ljust vardagsrum i vinkel. Huset har haft samma ägare sedan huset var nybyggt och blivit väl omhändertaget. Huset är delvis renoverat och det mesta av det gjordes på 90-talet. Det är i välskött skick med vackra slipbara ekgolv.
Trädgård i skönt och soligt sydvästläge som är en lugn och fridfull oas. Insysnskyddad atriumgård med gräsmatta, stenläggning och ett inglasat uterum. Till detta ett garage och förråd.

Välkomna till denna väldisponerade villa beläget på attraktivt läge på Videdal nära parker och skolor.
(Då det äldre paret flyttat till äldreboende vill vi ge de bästa förutsättningarna i försäljningen och kommer därför ej ha några förhandsvisningar, utan alla som vill köpa ska få samma möjlighet).

(Med anledning av COVID 19

Jag följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vill därför fortsätta jobba efter dom regler som förväntas av mig.
Jag kommer att fortsätta göra bostadsaffärer och hålla visningar, men kör just nu enbart bokade visningar med ett begränsat antal personer vid varje visning.
Hoppas att detta respekteras, så att jag även kan leverera fina bostäder inom den närmsta tiden.

Några saker som vi kan hjälpas åt med är följande:
- Tvätta händerna noga med tvål och vatten, eller använd handsprit.
- Ta inte i hand.
- Stanna hemma om du känner minsta, lilla symtom.)

Dokument

Porträtt av Mitzi Frändevi
Mitzi Frändevi
Reg Fastighetsmäklare/ägare

T:
M:
Visa planlösning

Interiör

Rymlig hall med plats för avhängning. Golv i tåligt laminat.
Tvättstuga i anslutning till hallen där det finns tvättmaskin (Miele) och tvättho samt fjärrvärmens värmeväxlare från 2009. Här finns även en mindre frys.

Från hallen når vi gästtoaletten, som renoverades 2014-15 med nytt handfat på "pelare" (dolda rör) samt ny toalettstol.

Köket från HTH är i ek och utbytt 1983. Hel kyl (Samsung ca 2013-15), Spishäll från Bosch (2015), fläkt (Cylinda 1983). Väggarna har en målad tapet och kakel ovan diskbänk. Matplats med plats för 2-4 personer.

Matrummet som är en del av vardagsrummet ligger i direkt anslutning till köket. Här ryms ett väl tilltaget matbord. Rummet ligger fint med fönster och terrassdörr ut mot det inglasade uterummet och trädgården.

Vardagsrummet ligger i vinkel med matrummet. Fönsterpartier ut mot trädgården. Golvet har vacker massiv ekparkett i original (slipbart).

Sovrumsavdelningen ligger i ena vinkeln av huset. Här finns tre sovrum samt ett badrum och klädkammare. Sovrumsavdelningen har även det parkett golv.

Badrummet renoverades 2009 med hörndusch (med svängbara dörrar), bidé, wc, vask med komod samt ett högskåp. Badrummet har även golvvärme och fönster ut mot trädgården.

Från trädgården når vi förråd och garage. Detta har i en del av husen i området gjorts om till ytterligare sovrum/större rum. Garaget gränsar även till ett av sovrummen i huset. Framför garaget mot gatan finns en vidbyggd carport som extra biluppställningsplats.

Trädgården
Trädgården är en riktig oas i perfekt sydvästläge som ger sol hela dagen och kvällen. Trädgården har växter, gräs, stenläggning och uterummet som byggdes 2000 (bygglov finns).

Sammantaget ett lättskött och välplanerat hus för den mindre familjen med möjlighet till utbyggnad. Ett trivsamt vinkelhus beläget på en barnvänlig gata.

Välkomna till Polarvidegatan 9!


Byggnad

Byggnadstyp: 1 plan
Byggår: 1964
Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Lättbetong
Fasad: Tegel, lättbetong, trä
Fönster: 3-glasfönster (ca 1990-95)
Bjälklag: Erge
Tak: Derbigum (fr 1990)
Utv. plåtarbete: Plåt
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övrigt byggnad: Tak i ett av sovrummet, konstaterat ej fuktskada. Missfärgning av ytskikt på gipsplattor beror sannolikt på ett fel vid tillverkningsprocessen. Nya plattor finns i garaget. Plattorna har varit nedtagna i flera år då säljarna inte prioriterat att återställ
TV: Fiber
Bredband: Fiber (denna kostnad är 425:-/mån och avtal övertas av köparen)

Renoveringar

Taket är kompletterat/förstärkt 2010
Fönster utbytta runt 1990-95
Ny och tilläggsisolerad fasad mot trädgården ca 1990-95.
Radiatorer delvis utbytta 1990-95.
Uterum 2000
Badrum 2009
Ny fjärrvärmeväxlare 2009
Kök 1983 (uppdaterade (ca 2013-15)
Fiber 2017 (avtal tas över av köpare)
Nya dörrar i sovrumsavdelningen ca 2005

Övriga byggnader

Förråd och Garage (platta på mark) samt carport. (Även vanlig dörr in till förråd och garage.)

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 2 personer i hushållet.

Uppvärming: 20 000 kr/år
El: 10 000 kr/år
Energiförbrukning: 15 076 kWh/år
Nätleverantör: Eon
VA: 3 000 kr/år
Övrigt: 5 400 kr/år
Totalt: 38 400 kr/år
Kommentar: Den kostnad som specificeras som övrig kostnad är fiber/bredband (425:-/mån) samt avgift till Videdals Ekonomiska Förening (300:-/år).
Separat avtal för övertagande av fiberavtal skrivs på i samband med köpekontrakt. Avtal om medlemskap i Videdals Ekonomiska Förening, skrivs även det på i samband med köpekontrakt.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Knutshög 5
Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde: 2 139 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 1 065 000 kr
Taxeringsår: 2021
VA: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt tomt: Insynsskyddad tomt i soligt Sydvästläge med häck mot grannar och både gräsmatta och stenläggning.

Närområde

Kommunikation

Goda kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. I området avgår stadsbussarna 6, 31 och även regionbuss. Den bilburne tar sig lätt ut på Ringvägen.

Parkering

Garage & carport samt på gatan

Allmänt

Lugnt och barnvänligt område med park och flertalet förskolor, skolor och mataffär. I området ligger Videdals privatskolor som utsetts till en av Sveriges bästa skolor och som sträcker sig från förskola till årskurs 9.

Övrigt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i till största del grundade på den information som fastighetsmäklaren fått inhämtad av säljaren/uppdragsgivaren. Delar av informationen är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt allt som kan vara av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT mm: Säljaren/uppdragsgivaren och fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Köparens undersökningsplikt är långtgående. För att fullfölja sin undersökningsplikt kan man anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av betydelse för köpet som t ex hur budgivningen går till, hur du mäter bostaden, regler kring fast och lös egendom eller vad ingår i flyttstädningen.mm. uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren för mer information.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer om de verkliga kostnaderna avviker från normalt av någon anledning och/eller man inte kunnat få fram de verkliga kostnaderna.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt gäller formalavtal, dvs varken köpare eller säljare är bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut ifråga om försäljningen, det är alltid säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. I vissa fall kan avvikelse ske från den öppna budgivningen, på säljarens inrådan, om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Mitzi Frändevi Fastighetsmäklare AB eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.