Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Oxie

Kvarnhjulsgatan 2, Malmö
Såld: 3 895 000:-
Pris: 3 895 000 kr eller högstbjudande
Boarea: ca 145 m²
Biarea: ca 16 m²
Tomtarea: ca 756 m²
Rum: 6 st
Pris/m²: 26 862 kr
Energiklass: G
Energiprestanda: 147 kWh/m²/år
Upplåtelseform: Tomträtt
Typ: 1 ½ plan
Tillträde: 2021-01-29
Visa planlösning

Välplanerad och fin villa på lugn villagata i Oxie

På bra pendelläge ligger denna välskötta 1,5-plansvilla om ca 145 kvm med tillhörande garage. Belägen på lugn villagata och nära kommunikationer.

Med anledning av COVID 19

Jag följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vill därför fortsätta jobba efter dom regler som förväntas av mig.
Jag kommer att fortsätta göra bostadsaffärer och hålla visningar, men kör just nu enbart bokade visningar med ett begränsat antal personer vid varje visning.
Hoppas att detta respekteras, så att jag även kan leverera fina bostäder inom den närmsta tiden.

Några saker som vi kan hjälpas åt med är följande:
- Tvätta händerna noga med tvål och vatten, eller använd handsprit.
- Ta inte i hand.
- Stanna hemma om du känner minsta, lilla symtom.

Dokument

Porträtt av Mitzi Frändevi
Mitzi Frändevi
Reg Fastighetsmäklare/ägare

T:
M:
Visa planlösning

Interiör

Välkomna till denna fina 1,5-plansvilla, som har haft samma ägare sedan huset byggdes 1974. I ett område med villor uppförda under samma tid känns det som en riktig villaidyll. Här har två barn och tonåringar fått växa upp i en fridfull miljö och fått lära sig cykla på den lugna villagatan, lekt på lekplatsen i närheten och kunnat promenera till centrum. Det väldisponerade 145 kvm innehåller fyra sovrum, vardagsrum och ett stort och praktiskt allrum på ovanvåningen. Två badrum och tvättstuga gör livet bekvämt med barn/tonåringar. Ljusa väggar och genomgående parkettgolv i ek i alla rum förutom i hall, kök och våtutrymmena. Varmgarage och en uppställningsplats för ytterligare en bil.

Bottenvåning:
Hallen har klinker och ljusa väggar. Trappan upp till ovanvåningen direkt till höger. Till vänster ligger gwc som har dusch och helkaklade väggar i ljusa färger.
Längre fram i till höger finns ett av sovrummet, här finns garderober längs ena väggen. Ljusa väggar och parkettgolv i ek. Bredvid ligger ytterligare ett rymligt sovrum även detta med parkettgolv och ljusa väggar.

Vardagsrummet har gott om plats och utgång till det inglasade uterummet och trädgården i sydost..
Intill vardagsrummet ligger köket. Köket har fått en uppdatering med vita luckor och vit kakel ovan diskbänk. Diskmaskin, spis med häll och ugn, hel kyl och hel frys. Samtliga maskiner är från 2015/2016. Köket har plats för matbord och här kan man sitta och njuta sitt kaffe med och samtidigt hålla koll på barnens lek i den lummiga trädgården. I anslutning till köket når vi tvättstugan som har tvättmaskin, tvättho samt pannan. Härifrån kommer man in och ut från biluppställningsplatsen. Även det praktiskt med både matkassar och leksmutsiga barn och hundar.

Ovanvåning:
Vi tar trappan upp till ovanvåningen som har ett stort allrum med tidstypiskt rejält fönster och med utsikt över åkrar och ängar. Även detta rum har parkett och ljusa väggar. Här kan barnen och tonåringen få ha sin egen domän.
Två praktiska sovrum, klädkammare och ett badrum finns på ovanvåningen. Hela våningsplanet har ljusa väggar och ekparkett på golven. Badrummet har kakel och klinker i ljusa färger. Bredvid sovrummen finns klädkammare.

Sammantaget kan vi presentera ett ytterst välhållet hus med 4 praktiska sovrum och beläget på en uppvuxen tomt med både stenlagd terras, uterum och en fin gräsmatta inramad av grönska.

Garaget är ett varmgarage med plats för en bil och förvaring. Vägg i vägg med garaget finns ett förråd. (Både förråd och garage har även en vanlig dörr samt en dörr mellan sig).

Bra pendlingsavstånd med både bil, tåg eller buss (nr 1 & 32). Med pågatåget är du på Malmö Centralstation på 20 min.

Välkomna på visning av Kvarnhjulsgatan 2 i Oxie.


Byggnad

Byggnadstyp: 1 ½ plan
Byggår: 1974
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Takpannor
Utv. plåtarbete: Plåt
Uppvärmning: Direktverkande el
Ventilation: Självdrag
Övrigt byggnad: Tomträtt:
Tomträttsavgiften är avdragsgill precis som en bolåneränta, dvs med 30%. Det innebär att nettokostnaden för tomrättsavgiften är 11.822 Kr/år.
TV: Kabel-TV
Bredband: ADSL

Renoveringar

Kontinuerligt underhåll

Övriga byggnader

Varmgarage och förråd

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

Uppvärming: 16 100 kr/år
Energiförbrukning: 14 749 kWh/år
Nätleverantör: Eon
VA: 6 000 kr/år
Försäkring: 5 000 kr/år
Totalt: 27 100 kr/år
Kommentar: Kostnad för värme innefattar även hushållselen. I posten V/A innefattar även renhållning.
Tomträtt:
Tomträttsavgiften är avdragsgill precis som en bolåneränta, dvs med 30%. Det innebär att nettokostnaden för tomrättsavgiften är 11.822 Kr/år. Man kan när som helst köpa ut marken från kommunen. Priset för det är i dagens läge 65% av markens taxeringsvärde. För detta huset och för närvarande skulle det innebära 65% av 662.000, dvs 562.700 kr.
Läs mer på Malmö Stad:
https://malmo.se/Service/Bygga-och-bo/Hitta-tomt-och-boende/Tomtratt.html

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Kryssvalvet 1
Taxeringskod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde: 2 211 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 1 549 000 kr
Taxeringsår: 2018
Tomträttsavgäld/år: 16 888 kr
VA: Kommunalt
Övrigt tomt: Uppväxt tomt med växter, gräsmatta och terrass. Inglasat uterum.

Närområde

Kommunikation

Bra pendelläge. Närhet till både inre och yttre Ringvägen, Pågatågstation. Buss nr 1 (ca 200 m), Buss 32 (ca 5 min gångavstånd).

Allmänt

Beläget ca 10 km från de centrala delarna av Malmö finner vi Oxie, populärt hos barnfamiljer med dess närhet till både storstad och natur. Bebyggelsen består mestadels av villor och radhus, men här finns även lägenheter. Räknat som en förort till Malmö med både grundskolor upp till årskurs 9 och flera förskolor att tillgå, vilket också bidrar till barnvänligheten i området. Befolkningsutveckling och bebyggelse har ökat kraftigt sedan 1960-talet, så fler och fler finner fördelarna med området. Anslutningen till E65:an ligger nära, vilket gör att de boende enkelt tar sig till såväl centrala Malmö som Öresundsbron och Ystad. Ypperligt läge för pendlare och kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik är uppskattat. Stadsbuss finns till centrala Malmö och från tågstationen reser många pendlare längre sträckor runtom i Skåne. Ett bra nät av kollektivtrafik med många avgångar ger känslan av att inget är långt borta. I Oxie Centrum finns ett stort serviceutbud med livsmedelsbutik, Apotek, tandläkare samt vårdcentral med BVC. Dessutom bibliotek, frisör, gym och ett flertal restauranger. Det skänker livskvalitet att ha alla bekvämligheter inom räckhåll. Runtom i området finns lekplatser och grönområden. Badhus, idrottsplats och fritidsgård finns, dessutom kringliggande golfbanor för den som uppskattar det. Om inte annat kanske en promenad i närliggande bokskogen passar bra. Här finns många aktiviteter för gammal som ung. Fördelen med området är att bo i något som känns som en egen liten stad med alla bekvämligheter det innebär, men ändå ha naturen som granne. Här trivs föräldrar med att kunna låta barnen växa upp i en lugn, naturnära miljö och samtidigt ha större städer inom räckhåll.

Övrigt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i till största del grundade på den information som fastighetsmäklaren fått inhämtad av säljaren/uppdragsgivaren. Delar av informationen är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt allt som kan vara av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT mm: Säljaren/uppdragsgivaren och fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Köparens undersökningsplikt är långtgående. För att fullfölja sin undersökningsplikt kan man anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av betydelse för köpet som t ex hur budgivningen går till, hur du mäter bostaden, regler kring fast och lös egendom eller vad ingår i flyttstädningen.mm. uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren för mer information.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer om de verkliga kostnaderna avviker från normalt av någon anledning och/eller man inte kunnat få fram de verkliga kostnaderna.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt gäller formalavtal, dvs varken köpare eller säljare är bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut ifråga om försäljningen, det är alltid säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. I vissa fall kan avvikelse ske från den öppna budgivningen, på säljarens inrådan, om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Mitzi Frändevi Fastighetsmäklare AB eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.