Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Köpare & säljare

För säljare

De flesta av våra uppdrag har vi genom åren fått via rekommendationer från tidigare uppdrag. Det är viktigt för oss som mindre och personlig mäklarbyrå att göra det yttersta för att både köpare och säljare, och att alla kunder/spekulanter som kommer på visning, ska känna sig speciella och väl omhändertagna. 

Det finns inga begränsningar vad gäller vilket forum din bostad ska visas på eller synas. Vi har möjlighet till att skräddarsy upplägget så det blir till det bästa för just din bostad.

Vi börjar med ett möte hemma i er bostad. Värdering och diskussion om utgångspris och upplägg.

Om ni önskar bokar vi in ett rådgivningsmöte med stylist som kan hjälpa till med att få din bostad att framträda på bästa möjliga vis.

Det är viktigt att bostaden är städad och att man rensar bort de alltför personliga sakerna. Vi ska skapa en ren och luftig känsla - då blir bilderna bra och förutsättningarna för att spekulanterna kan tänka sig detta som sitt nya hem bättre.

Vi har en av branschens bästa fotografer. Det är viktigt med en fotograf  som har ”öga” för hur det blir de allra bästa bilderna.

Vi skriver en välformulerad och tydlig beskrivning av er bostad och omgivningarna. Vi tar även fram planskiss av er bostad utifrån ritningar. Texten och bilderna får ni självklart godkänna innan vi publicerar. Vi trycker en fin broschyr som delas ut till visningskunderna.

Vi publicerar er bostad på relevanta forum såsom HittaHem, Hemnet, Blocket Bostad och Sociala medier.

Visning lägger vi upp så att det passar er. Bokade visningar är att föredra där vi får namn och telefonnummer till de som önskar komma. På så sätt kan vi också anpassa visningstiden efter hur många som har bokat sig. 

Efter visning återkopplar vi till er som säljare om hur det har gått.

Nu ska vi tillsammans se till att göra er bostadsaffär som ni med glädje kan tänka tillbaka på. 

Titta gärna under rubriken ”Bra att veta”. Här finns dokument och länkar som kan vara användbara för dig som säljare, såsom:

Tips inför fotografering och visning
Hur du mäter din bostad
ROT-avdrag
Energideklaration
Vad är fast och lös egendom?
Budgivning och undersökningsplikt mm
Samt länk till Skatteverket gällande regler vid försäljning av bostad. 

Självklart går det bra att fråga oss om du hellre vill det!

För köpare

Till dig som köpare finns det en del att förbereda sig med.

Fundera över vilket område du kan tänka dig. Ringa in var du vill bo. Fråga dig: Hur stort behöver mitt nya boende vara och såklart hur mycket får det kosta?

Om du inte har din finansiering klar är det bra om du kontaktar din bank för att ansöka om ett lånelöfte. Då är man redo att lägga bud när du hittar din nya drömbostad. Har du ingen bankkontakt idag kan vi hjälpa dig med bra kontakter. Vi samarbetar med Nordea och kontaktuppgifter finns under rubriken ”Partners”.

Det gäller att själv som köpare att vara aktiv och leta genom olika kanaler. Hemnet är vår största bostadssajt men många bostäder säljs idag redan innan de läggs ut där. Att lägga in sig i olika spekulantregister är bra. Ett bra tips är att lägga din kravspecifikation på Hitta Hem. Här lägger många mäklarföretag upp sina objekt innan de i realiteten är till salu. Då får du som spekulant ett mail om bostäder som ”snart är till salu”. Jag hjälper dig gärna med att lägga in dig som spekulant hos Hitta Hem och vårt egna spekulantregister. 

Titta gärna under rubriken ”Bra att veta”. Här finns dokument och länkar som kan vara användbara för dig som köpare.

Välkommen!